Vsebina sporočila se ne prikazuje? Kliknite tukaj

Odjavite se od sporočil

 

prodent-logo-h-275px

 

 

 


Orto in dental strokovno srečanje


 

Rezervirajte si termin: 30. september 2022

V sodelovanju s 3M vas vabimo na prvo jesensko strokovno srečanje, kjer bodo predavali:

 

Matej_Kulis_200px

  • Matej Kuliš, dr. dent. med., spec. stomatološke protetike

     

– Protetično vodena implantologija in upravljanje z mehkimi tkivi

 


 

Andreja_Carek_200px

  • prof. dr. sc Andreja Carek, dr. dent. med.

     

– Postendodontska protetična oskrba zob

 


 

Dejan_Pirtovsek_foto_200px

  • Dejan Pirtovšek, dr. dent. med., spec.

     

– Indirektno lepljenje nosilcev s pomočjo digitalnega skenerja v vsakodnevni praksi

 


 

Prijava na strokovno srečanje

Prijavite se hitro in enostavno:

prijavite-se-zdaj1_250px
3m-prvo-jesensko-strokovno-srecanje_200px

Kdaj: petek 30. september 2022 ob 13.30 uri

Kje: Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana, Bratislavska cesta 8, Ljubljana

 

Cena izobraževanja: 98 € z ddv

Za udeležbo 3 ali več udeležencev iz ene organizacije priznamo 10% popust.

 


 VSEBINA


 

Protetično vodena implantologija in upravljanje z mehkimi tkivi.

Kako premagati večni izziv peri-implantatnih mehkih tkiv in doseči naraven videz restavracij na implantatih?

Matej Kuliš, dr.med.dent., spec. stomatološke protetike 

 

Dandanes so pacienti postali bolj zahtevni glede estetskih in funkcionalnih rezultatov pri nadomeščanju manjkajočega zoba z implantatom. Trenutni trend se premika od zgolj nadomeščanja izgubljene funkcije v popolno obnovo, s katero želimo doseči naraven videz restavracij na implantatih. Za izpolnitev visokih pričakovanj je zelo pomembno, da se implantologije lotimo celostno in z vizijo. To pomeni, da je postavitev implantata vodena na način, da omogočimo ali ustvarimo zadostno količino prostora za protetične komponente - protetično vodena implantologija (Prosthetic Driven Implantology). Vendar je gingivalna arhitektura, imenovana rdeča estetika, eden od pomembnih dejavnikov za popoln uspeh pri restavracijah na implantatih.

 

V implantologiji je eden ključnih izzivov oz. problemov kako poleg bele doseči dobre rezultate tudi pri rdeči estetiki (Tissue is an Issue) in videz naravnih restavracij. Za uspešno premagovanje omenjenega izziva je zelo pomembno, da je poleg pravilne protetične postavitve implantata, protetična komponenta ustrezno oblikovana od prvega milimetra izhoda in aplicirana v pravem času manipulacije z mehkimi tkivi. Na takšen način omogočimo optimalno podporo, stabilizacijo in oblikovanje periimplantantnih mehkih tkiv - protetično vodeno upravljanje z mehkimi tkivi (Prosthetic Driven Soft Tissue Management).

 

Oba pojma sta ključna za doseganje izhodnih profilov naravne oblike in velikosti ter naraven videz restavracij na implantatih. Poleg tega pripomoreta k dolgoročni uspešnosti in stabilnosti kosti v področju vrata implantata (Marginal Bone Loss - MBL).

 

 

O predavatelju

Študij stomatologije je zaključil na Stomatološki fakulteti Univerze v Zagrebu. Leta 2015 je pričel s specializacijo iz stomatološke protetike na Univerzitetni kliniki v Zagrebu, KBC Zagreb ter leta 2018 pridobil naziv specialista stomatološke protetike. Pri kliničnem delu se ukvarja predvsem z implantologijo, implantoprotetiko, rekonstrukcijo obrabljenih zob, ter sodobnimi načeli predprotetične priprave in preparacij zob.

 

Velik povdarek daje na protetično upravljanje z mehkimi tkivi, ki je tudi glavna tema njegovih predavanj in delavnic. Sodeluje kot mnenjski vodja z mednarodnimi podjetji 3M ESPE, Bego implant systems, VPI Innovato Cervico, Ivoclar-Vivadent. Je avtor in soavtor nekaj strokovnih člankov. Vodi in predava na delavnicah iz protetike in implantoprotetike po Sloveniji in tujini. Klinično delo opravlja v zasebni ambulanti v Ljubljani.

 

 


 

Postendodontsko-protetična oskrba zob

prof.dr.sc. Andreja Carek, dr.dent.med.

 

Dobra diagnostika in prognoza sta zelo pomembni pri načrtovanju pred protetičnimi postopki. V vsakodnevni praksi se pogosto srečujemo z dolgotrajnimi endodontskimi okužbami zob s periapikalnimi procesi in obsežno izgubo koronarne strukture zoba, kar predstavlja poseben izziv pri načrtovanju in prognozi uspešnosti endodontskega zdravljenja ter same terapije.

 

Sodobna aditivna in adhezivna zobna protetika ponuja minimalno invazivne postendodontske rešitve. Endodontsko zdravljenje je zaključeno šele po dobri koronarni oskrbi zob, katere namen je zagotoviti funkcijo in estetski videz zob ter preprečiti ponovno okužbo.

 

Za končni uspeh so pomembni protetično načrtovanje koronarne oskrbe zoba (analogno, digitalno), izbira keramičnega materiala in tehnike lepljenja. Med postopkom adhezivnega cementiranja je treba posebno pozornost posvetiti tudi materialu, iz katerega je izdelana restavracija. Zato obstajajo številni postopki za pripravo keramičnih in kompozitnih restavracij.

 

Med predavanjem bo predstavljeno enkratno endodontsko zdravljenje kompleksnih endodontskih primerov s kontrolnimi rentgenskimi izvidi in analogno/digitalno protetično zdravljenje v primeru izgube ekstraradikularnega dela zoba.

 

 

O predavateljici

Andreja Carek se je rodila v Zagrebu. Po končani osnovni šoli je obiskovala splošno VII. gimnaziji v Zagrebu. Leta 1996 se je vpisal na Stomatološko fakulteto Univerze v Zagrebu. Je dobitnica Rektorjeve nagrade za študentsko delo Alveolarni greben pri zobati in brezzobi zgornji čeljusti v študijskem letu 1999/2000. Leta 2002 je diplomirala na Stomatološki fakulteti v Zagrebu in v letu 2002/2003 vpisala podiplomski študij stomatologije. Na Stomatološko fakulteto je bila sprejeta kot raziskovalka leta 2003. Leta 2003 je postal asistent na Katedri za stomatološko protetiko in leta 2004 pričel s specializacijo iz stomatološke protetike.

 

Magistrirala je leta 2005 na temo »Vpliv tehnologije spajanja nežlahtnih zlitin na kakovost spoja« pod mentorstvom prof. dr. Jasenke Živko-Babić. Leta 2007 je opravila specialistični izpit. Istega leta je postal sovodja tečaja za strokovno usposabljanje doktorjev dentalne medicine »Brusenje v fiksni protetični terapiji-3.2.1«. pojdi!


Doktorsko dizertacijo z naslovom Raziskovanje povezave med strukturnimi nepravilnostmi spojine in lastnostmi Co-Cr zlitin je zagovarjala leta 2009 pod mentorstvom prof. dr. Jasenke Živko-Babić in prof. dr. Obiskovala je podiplomski tečaj kategorije I. Umetnost medicinskega poučevanja". Tečaj sta organizirala Hrvaško društvo za medicinsko izobraževanje in Inštitut za učno tehnologijo Medicinske fakultete Univerze v Zagrebu (2009). Od leta 2012 je kot docent na Katedri za stomatološko protetiko začela s predmetom Načrtovanje fiksnoprotetične terapije in diagnostični pristop v estetski coni za strokovno usposabljanje doktorjev dentalne medicine.

 

 


 

Indirektno lepljenje nosilcev s pomočjo digitalnega skenerja v vsakodnevni praksi

Dejan Pirtovšek, dr.dent.med., specialist ortodontije

 

Vsebina predavanja bo objavljena naknadno!

 

 

O predavatelju

Že v osnovni šoli je bil njegov najljubši predmet matematika, ki sta se ji v srednji šoli pridružili fizika in biologija. Posledično ja je pot vodila na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, kjer je svojo odisejo končal leta 2001. V času staža je prišel v stik s pravo ortodontijo – z načrtovanjem telerentgesnkih posnetkov, biomehaniko premikanja zob in idealnim ugrizom ter postavitvijo zob.

 

To je bila neka druga dimenzija. In potem se je od nikoder pojavila priložnost specializacije, ki jo je zagrabil in se vrnil na pota izobraževanja. Tri leta so minila hitro in ljubezen do ortodontije je prerasla v čudovit poklic. Odprla so se nova znanja, digitalizacija diagnostičnih pripomočkov in računalniško podprto načrtovanje sta omogočila še lažje in hitrejše doseganje idealnega rezultata tako v funkcionalnem kot estetskem smislu.

 

 


Za vse dodatne informacije in podrobnosti

kontaktirajte zastopnika ali vprašanje pošljite na info@prodent.si 


 

ZASTOPSTVO

OPREMA

Sašo Balkovec

saso.balkovec@prodent.si

+386 40 372 607

Siniša Spasojević

sinisa.spasojevic@prodent.si

+386 40 422 989

Niki Andjelić

niki.andjelic@prodent.si

+386 41 678 540

Uroš Šraj

uros.sraj@prodent.si

+386 30 709 029

Tomaž Križnik

tomaz.kriznik@prodent.si

+386 41 637 345

Dejan Logar

dejan.logar@prodent.si

+386 41 703 401

Filip Andjelić

filip.andjelic@prodent.si

+386 41 727 087

 

 

Ines Štepic

ines.stepic@prodent.si

+386 40 251 686

 

 


 

fb-icon-250px

prodent.int 

prodent-logo-v-250px

Ker hočete več.

 

Spremljajte naše objave

na družabnih omrežjih.

insta-icon-250px

prodentint

 

Prodent International, d.o.o.

info@prodent.si   |   www.prodent.si

+386 1 5204 800


 

To sporočilo je poslano na vaš naslov elektronske pošte: , s katerim ste prijavljeni na vsaj en seznam prejemnikov elektronskih informativnih in oglasnih sporočil. ZA ODJAVO iz seznama, na tej SPLETNI POVEZAVI v zahtevano polje vpišite svoj elektronski naslov in ga potrdite. S potrditvijo soglasja za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jo kot prejemnik izvedete na spletni strani naročnika, ste se seznanili z vsemi določili in z vsemi zbranimi podatki ter njihovo uporabo soglašate. Soglasje za zbiranje in uporabo osebnih podatkov je objavljeno TUKAJ.

 

Powered by 

dspot-logo-250px

mailee-logo-250px

lycart-logo-250px