Vsebina sporočila se ne prikazuje? Kliknite tukaj

Odjavite se od sporočil

 

 

prodent-logo-h-275px

 

 


kakovost-varnost-zob-ord-2022_764px

 

Poleg delavnice "Štiri-ročno delo v zobozdravstveni ambulanti", je izobraževanje namenjeno tudi higieni, čiščenju in razkuževanju z namenom preprečevanja prenosa okužb.

 

Za udeležbo 3 ali več udeležencev iz ene organizacije priznamo 10% popust.

  

Na izobraževanje se prijavite hitro in enostavno s pomočjo E-prijave,

na elektronski naslov info@prodent.si ali telefon številko: 01 5204 802.

 


  

Kakovost in varnost v zobozdravstveni ordinaciji

Kakovost in varnost v zobozdravstveni ordinaciji

Poteka: sobota, 4. junij 2022 ob 9. uri

Lokacija: Prodent DEMO Lab., Zvezna 2A, Ljubljana

Predavatelj:

  • Valerija Skopec, diplomirana medicinska sestra, univ. dipl. soc. ped.

  • Marija Al Nawasdiplomirana medicinska sestra

  • Marjeta Velepeczobozdravstvena asistentka

Št. udeležencev: do 24

Cena izobraževanja: 150 € + ddv 

 

PROGRAM


 

09.00 - 09.45 

Pomen higiene rok pri preprečevanju prenosa okužb v zobozdravstvu, Marija Al Nawas 

09.45 - 10.30

Štiri-ročno delo v zobozdravstveni ambulantiMarjeta Velepec 

10.30 - 10.45

Odmor za kavo

10.45 - 11.30

Čiščenje in razkuževanje zobozdravniškega stola in njegove okoliceValerija Skopec

11.30 - 12.00

Odmor za kosilo

12.00 - 15.00 

Praktično delo - udeleženci bodo razdeljeni v 3 skupine

  

VSEBINA


 

 umivanje-rok_200px

Pomen higiene rok pri preprečevanju

prenosa okužb v zobozdravstvu

Marija Al Nawasdiplomirana medicinska sestra

 

Roke zdravstvenih delavcev so zaradi dela z bolniki veliko bolj obremenjene z raznimi patogenimi mikroorganizmi, kot če bi bili v stiku z zdravimi ljudmi. Eden izmed najpomembnejših ukrepov preprečevanja okužb v zobozdravstvu je pravilna in dosledna higiena rok. Seveda je potrebno upoštevati tudi pravilno tehniko umivanja in razkuževanja rok. Pod pojmom higiene rok v zdravstvu mislimo predvsem umivanje in razkuževanje rok. Pri tem se ne sme pozabiti na namensko uporabo zaščitnih rokavic ter vzdrževanje zdrave kože rok. Higiena rok naj bi se izvajala pred stikom s pacientom, pred čistim ali aseptičnim opravilom, po možnem stiku s telesnimi tekočinami ali izločki, po stiku s pacientom in po stiku s pacientovo okolico.

Leta 2014 je Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije uvedlo kazalnik kakovosti »5 trenutkov za higieno rok«. Od omenjenega leta dalje se po vseh slovenskih bolnišnicah izvajajo nadzori nad omenjenim kazalnikom. Nadzore izvajajo usposobljeni in certificirani presojevalci kakovosti iz omenjenega področja.

 

Cilj izobraževanja je v teoretičnem delu seznaniti udeležence z najpomembnejšimi ukrepi preprečevanja okužb v zobozdravstvu s poudarkom na higieni rok. Seznanjeni bodo s pravilnimi tehnikami umivanja in razkuževanja rok. V praktičnem delu pa bodo lahko preverili pod UV svetilko njihovo doslednost uspešnega razkuževanja rok.

 


 

four-handed-dentistry

Štiri-ročno delo

v zobozdravstveni ambulanti

Marjeta Velepeczobozdravstvena asistentka

 

Delo v zobozdravstvenih ambulantah z razvojem sodobnih pristopov in standardizacijo higienskih postopkov postaja vse bolj varno in dobro načrtovano. Usklajen zobozdravniški tim z upoštevanjem ergonomskih načel in uvedbo štiriročnega dela v zobozdravstveni ordinaciji, zmanjšuje nevarnost nastanka poklicnih okvar gibalnega aparata, posege opravi v krajšem času in z dobro organizacijo pripomore k zmanjšanju stresa na delavnem mestu.

 

Štiri-ročno delo izvajata zobozdravnik in zobozdravstvena asistentka, ki v ergonomskem položaju sedita ob zobozdravniškem stolu. Pacient je nameščen v položaj, ki jima omogoča dobro vidljivost in neovirano delo. Inštrumenti in materiali se pripravijo pred začetkom posega, asistentka jih med posegom podaja zobozdravniku. Podaja inštrumentov poteka varno in usklajeno nad prsnim košem pacienta in v bližini pacientovih ust. Komunikacija med zobozdravnikom in asistentko je profesionalna. Namen delavnice je predstaviti štiriročno delo, osnovne ergonomskih načel in praktičen prikaz podaje instrumentov.

 


 

ciscenje-stola

Čiščenje in razkuževanje zobozdravniškega

stola in njegove okolice

Valerija Skopecdiplomirana medicinska sestra, univ. dipl. soc. ped.

 

V zobozdravstvenih ambulantah se vsakodnevno izmenja veliko število pacientov. Tveganje za okužbo je odvisno od pogostosti stika, možnosti za zaščito in od dovzetnosti ljudi za okužbo. Temeljna naloga medicinske sestre je preprečevanje prenosa okužb med uporabniki in izvajalci zobozdravstvenih storitev. Čist in razkužen zobozdravniški stol in okolica sta prvi pogoj za kakovostno in varno delo v vsaki zobozdravstveni ambulanti. Medicinske sestre se postopka čiščenja pogosto lotevajo nesistematično, brez koncepta od manj umazanega k bolj umazanemu. Higiensko vzdrževanje zobozdravniškega stola vključuje sistematično čiščenje in razkuževanje površin, notranjosti cevi sesalnih sistemov in točenje vode iz vseh iztokov zobozdravniškega stola. Sestavni del vsakega zobozdravniškega stola so nasadni instrumenti, ki pogosto niso ustrezno higiensko obravnavani.

 

Delavnica bo namenjena teoretičnemu in praktičnemu prikazu čiščenja in razkuževanja zobozdravniškega stola in okolice ter izvedbi higienskih postopkov z nasadnimi instrumenti. Cilj delavnice je seznaniti udeležence s postopki čiščenja, spoznati smisel uvajanja standardnih postopkov dela, osvojiti načine in pristope sistematičnega dela v ambulanti ter ozavestiti pomembnost pravilne uporabe zaščitne varovalne opreme skozi cel proces dela.

  


Za vse dodatne informacije in podrobnosti

kontaktirajte zastopnika ali vprašanje pošljite na info@prodent.si 


 

   ZASTOPSTVO   

   OPREMA   

Sašo Balkovec

saso.balkovec@prodent.si

+386 40 372 607

Siniša Spasojević

sinisa.spasojevic@prodent.si

+386 40 422 989

Niki Andjelić

niki.andjelic@prodent.si

+386 41 678 540

Uroš Šraj

uros.sraj@prodent.si

+386 30 709 029

Tomaž Križnik

tomaz.kriznik@prodent.si

+386 41 637 345

Dejan Logar

dejan.logar@prodent.si

+386 41 703 401

Filip Andjelić

filip.andjelic@prodent.si

+386 41 727 087

 

 

Ines Štepic

ines.stepic@prodent.si

+386 40 251 686

 

 


 

fb-icon-250px

prodent.int 

prodent-logo-v-250px

Ker hočete več.

 

Spremljajte naše objave

na družabnih omrežjih.

insta-icon-250px

prodentint

 

Prodent International, d.o.o.

info@prodent.si   |   www.prodent.si

+386 1 5204 800


 

To sporočilo je poslano na vaš naslov elektronske pošte: , s katerim ste prijavljeni na vsaj en seznam prejemnikov elektronskih informativnih in oglasnih sporočil. ZA ODJAVO iz seznama, na tej SPLETNI POVEZAVI v zahtevano polje vpišite svoj elektronski naslov in ga potrdite. S potrditvijo soglasja za zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jo kot prejemnik izvedete na spletni strani naročnika, ste se seznanili z vsemi določili in z vsemi zbranimi podatki ter njihovo uporabo soglašate. Soglasje za zbiranje in uporabo osebnih podatkov je objavljeno TUKAJ.

 

Powered by 

dspot-logo-250px

mailee-logo-250px

lycart-logo-250px